Danmarks Veteraner

Lokalforening Midtjylland

Udflugt til Tirpitz museet

Den 22. august 2018 havde bestyrelsen arrangeret en udflugt til Tirpitz museet mellem Oksbøl og Blåvand.

32 veteraner incl. “påhæng” var mødt op på Grimhøjvej til bus afgang kl. 09.00 og kursen blev sat mod Silkeborg hvor yderligere 5 personer steg på.

Efter kort tid gjorde vi holdt på en rasteplads hvor der kunne indtages den medbragte kaffe med rundstykker (og en lille dram).  Vi havde valgt en god dag med solskin og temperaturen sneg sig da også op over 25 grader i løbet af dagen.

Ved middagstid ankom vi til museet som er nyopført og sammenbygget med den gamle Tirpitz bunker fra 2. verdenskrig. Nogle valgte at indtage frokosten i caféen med det samme (medens der ingen kø var), og andre gik straks på opdagelse i det flot indrettede museum i kælderen med en lille “radio” om halsen, så man personligt kunne vælge en mængde informationer om de udstillede genstande. Dette gav et vældigt godt indblik i historien.

Fra museet fører i gang ind i den oprindelige gamle Tirpitz bunker som afgjort er et besøg værd.

Udover museets udstilling om Tirpitz, findes også en meget levende udstilling om Vesterhavet samt en udstilling om rav.

Efter et par spændende timer ved Tirpitz kørte vi til Oksbøllejren, hvor vi besøgte mindestenen der er opsat der til minde om de danske soldater som er omkommet under deres indsats i Helmand provinsen i Afghanistan. Lokalforeningen lagde en blomst ved mindestenen.

Der blev også lige tid til et kort besøg på den tyske kirkegård lige i udkanten af Oksbøl hvor en række tyske soldater og flygtninge er begravet ved slutningen af 2. verdenskrig.

Herefter gik turen hjemad, først til Silkeborg og derefter til Aarhus hvor vi ankom ca. 18.30 efter en begivenhedsrig dag.

Morgenkaffe og rundstykker indtages på en rasteplads
Ankomst til Tirpitz museet
Frokosten indtages i museets café
Tirpitz bunkeren
Besøg ved mindestenen fra Helmand provinsen i Afghanistan som er opstillet i Oksbøllejren
På Midtjyllands vegne lægges en blomst ved mindestenen
Et kort besøg ved den tyske gravlund i Oksbøl